Gehaktballen uit Izmir |
Ingrediënten: 500 gr lams of runder gehakt 1 teentje knoflook geperst 1 ui fijngehakt verse peterselie gehakt 1 a 2 sneetje witbrood geweekt in melk 1 ei 2 tl komijn bloem olijfolie boter 1 blik tomaten 1 groene paprika gesneden 1 tl suiker peper en zout |
Bereidingswijze: Meng het gehakt met de knoflook, ui, uitknepen brood, ei, komijn, gehakte peterselie, zout en peper. Kneed het gehakt langdurig. Vorm er kleine balltjes van en rol ze even door de bloem. Bak de balletjes in een combinatie van olie en boter lichtbruin. Haal de balletjes uit de pan en bak de paprika kort in het bakvet en voeg het blik tomaten toe. Stoof een paar minuten, voeg peper, zout en suiker toe en breng aan de kook. Laat hierin de gehaktballetjes een uur stoven op een kleine pit. Roer af en toe. |